Borba za titulu počinje: Plava lokomotiva gostuje pod Bijelim brijegom
Plemićima nedostaju dva važna igrača, a Slišković je pred današnji susret djelimično otkrio karte.

Premijer lige BiH danas donosi nekoliko zanimljivih susreta

Borba za titulu počinje: Plava lokomotiva gostuje pod Bijelim brijegom

Danas je na rasporedu pet utakmica Premijer lige BiH, pa će ljubitelji bh. fudbala doći na svoje. Dvije utakmice su zakazane u okviru Lige za prvaka, dok će subota donijeti i tri meča Lige za opstanak.

Svakako najviše pažnje u 2. kolu Lige za prvaka donosi duel glavnih konkurenata za prvo mjesto na kraju sezone, Zrinjskog i Željezničara.

Pod Bijelim Bijegom se očekuje izuzetno neizvjesna i do samog kraja zanimljiva utakmica, a domaći Zrinjski u nju ulazi kao drugoplasirana ekipa sa 51 bodom. Plemiće je nakon kiksa protiv Radnika proteklog vikenda na prvoj pozciji pretekao upravo Željeziničar koji sada ima 53 osvojena boda.

Plemići će se pokušati vratiti na prvu poziciju, ali će imati težak zadatak s obzirom da im u goste dolazi Željezničar koji igra u sjajnoj formi, te je u posljednjih pet utakmica u prvenstvu BiH upisao četiri trijumfa i samo jedan poraz. Ipak, taj jedan poraz Željo je zabilježio upravo na gostovanju kod Zrinjskog početkom mjeseca kada su Plamići slavili minimalnu pobjedu.

Problem za Zrinjski će sigurno biti neigranje povrijeđenog Ognjena Todorovića, ali i izostanak Pere Stojkića koji odrađuje suspenziju zbog žutih kartona. Govoreći o mogućem sastavu za derbi za Željezničarom trener Zrinjskog Blaž Slišković je jučer poručio sljedeće:

"Pa bit će nekih promjena, mora. U zadnjoj liniji svakako zbog Stojkićevih kartona, a u sredini mislim da će početi Pezer na mjestu zadnjeg veznog. Drugog veznjaka ćemo odrediti pred sami susret. Na Todorevićevoj poziciji imamo Jovića i Gržana, a u špici će otpočeti Haris Handžić".

Kada je u pitanju Željezničar Admir Adžem će biti na slatkim mukama s obzirom da u taboru Plavih nema povrijeđenih i suspendovanih fudbalera.

Susret Zrinjskog i Željezničara je na rasporedu od 15:00 sati, a duel ove dvije ekipe prenosi Moja TV.

Drugi susret današnjeg programa Lige za prvaka je duel u Krupi na Vrbasu u kojem će snage odmjeriti domaća Krupa i ekipa Širokog Brijega.

Široki Brijeg se pobjedom nad Sarajevom u prvom kolu Lige za prvaka učvrstio na trećoj poziciji koja osigurava nastup u Evropi. Ekipa Gorana Sablića trenutno ima 45 bodova, pet više od Sarajeva na 4. pozciji, pa će protiv Krupe sigurno željeti nastaviti niz pobjeda.

Sa druge strane Krupa može igrati rasterećeno, pa se sigurno neće braniti pred svojim navijačima.

Poput duela Zrinjskog i Željezničara i susret u Krupi počinje u 15:00 sati.

Takmičenje u Ligi za opstanak danas nam donosi tri susreta.

Dvije ekipe koje su, manje-više, sigurne u elitnom rangu bh. fudbala, Mladost i Borac, će danas od 15 sati odmjeriti snage na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Duel je to prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Lige za opstanak, te se možemo nadati zanimljivom i efikansom meču.

U 15 sati će početi i duel već prežaljenog Viteza koji je ubjedljivo posljednji sa samo osam osvojenih bodova i ekipe Slobode koja želi što prije i matematički osigurati opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Slavka Petrovića trenutno se nalaze na 10. mjestu sa 22 boda, odnosno osam bodova više od Čelika kojem prijeti ispadanje, a jasno je da je susret protiv Viteza idealna prilika da Sloboda poboljša svoj bodovni saldo.

Susret koji će se moći pratiti u direktnom prenosu na BHRT-u odigrat će na Bilinom polju Čelik i GOŠK, a domaćini koji su pod imperativom pobjede vjerovatno će tražiti tri boda pred svojim navijačima, što će neugodnoj ekipi GOŠK-a sigurno ostaviti dosta prostora, pa možemo očekivati zanimljiv duel.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi