Foto: EPA

Imali su ogromu ponudu za Balea

Liverpool je prošlog ljeta imao senzacionalan prijedlog Realu, ali su odbijeni

Midhat Šljivak

Ekipa Liverpoola je u ljeto 2017. godine imala senzacionalan prijedlog za madridski Real.

Kako navodi Mundo Deportivo, menadžer Redsa Jurgen Klopp želio je na Anfieldu vidjeti zvijezdu Real Madrida Garetha Balea, a za njega su na adresu Kraljeva poslali itekako zanimljivu ponudu.

Engleski velikan je za Velšanina nudio brazilskog fudbalera Philippea Coutinha i čak 70 miliona eura, ali je ponuda Redsa u Madridu glatko odbijena.

Nekoliko mjeseci kasnije Coutinho je završio u Španiji. U transferu vrijednom 160 miliona eura završio je u Barceloni, najvećem Realovom rivalu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Klopp će tokom ljeta imati mogućnost da dovede Balea. Kraljevi su spremni pustiti 28-godišnjeg Velšanina kojem je želja da se vrati u Premiership.

Interes za njega još pokazuju Chelsea i Manchester United i biće interesantno vidjeti gdje će završiti ovaj sjajni fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.