Pomoćni trener Zrinjskog

Ivanković: Očekujem otvorenu utakmicu, remi nikome ne odgovara

Povodom sutrašnjeg hercegovačkog derbija na Pecari u kojem će se sastati NK Široki i HŠK Zrinjski, u prostorijama Zrinjskog održana je press konferencija na kojoj je pomoćni trener Zrinjskog Mario Ivanković najavio sutrašnju utakmicu:

- Očekujemo jako neizvjesnu utakmicu kao što je bio slučaj u nekoliko naših zadnjih susreta. Ulog je velik i nama i njima, mislim da će se igrati otvoreno jer neodlučen rezultat ne odgovara ni Širokom i nama. Nadam se da će nas poslužiti i vrijeme, jer kako čujem, najavljuju neku kišu. Očekujem fer i korektno navijanje, veliku neizvjesnost. Mislim da će derbi odlučiti inspiracija i kvalitet pojedinca, te se nadam da će prevaga otići na našu stranu i da ćemo se sa Širokog vratiti s 3 boda - govori Ivanković.
- Hendikepirani smo neigranjem Todorovića i kapetana Stojkića, ali što je tu je, nadamo se da ćemo od igrača koji će ih zamijeniti dobiti maksimum. Što se tiče sastava za sutra, još miksamo, još tražimo solucije i nadam se da ćemo pogoditi i naći pravi sastav.

- Glede Širokog, sve se zna. Jako kvalitetna ekipa, imali su problema s izostancima igrača isto kao i mi, ali evo vidim kroz medije da se vraćaju i da će svi uvjeti za veliki derbi biti ispunjeni. Prije svega se nadam da će gledatelji uživati u utakmici. Da nam je netko prije 15,20 godina rekao da ćemo mi i Široki biti na ovoj razini, ne bih mu vjerovao. Napokon smo dobili pravi hercegovački derbi i želim da sve prođe korektno na tribinama a da nakon 90 minuta slavi bolja i spremnija ekipa- rekao je pomoćni trener Mostaraca.
- Utakmica je prevažna. Trijumfom ostajemo u utrci sa Željom koji ima tešku utakmicu sa Radnikom. Dobije li Široki i oni se uključuju u borbu za titulu, tako da je ovo zaista susret koji može dosta toga donijeti ali i odnijeti.

Utakmica između Širokog i Zrinjskog igra se sutra s početkom u 16h na stadionu Pecara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.