Ko je favorit na Pecari? I kladionicama je teško odrediti

Široki i Zrinjski igraju hercegovački derbi

Ko je favorit na Pecari? I kladionicama je teško odrediti

Široki Brijeg i Zrinjski odigrat će veliki hercegovački derbi u okviru 3. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine, a osim njihove utakmice u subotu poslijepodne će na teren i ostale ekipe iz Premijer lige.

Nakon reprezentativne pauze vraća nam se Premijer liga, a ljubitelji fudbala imat će priliku gledati neke veoma bitne okršaje u borbi za prvaka i opstanak.

Kada je u pitanju Liga za prvaka, najveću pažnju privlači derbi na Pecari između Širokog i Zrinjskog. Ove dvije ekipe do sada su odigrale 32 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a nešto uspješniji je Široki Brijeg. Ekipa sa Pecare upisala je 12 pobjeda što je za jednu više od Zrinjskog, a pored toga bilo je devet remija. Zrinjski je do sada upisao tri pobjede na Pecari i tražit će četvrtu kako bi ostao u igri za naslov šampiona.

Podsjetimo, Zrinjski je trenutno drugi na tabeli sa dva boda manje od Željezničara, dok je Široki na trećem mjestu sa šest bodova manje od hercegovačkog rivala.

Od ostalih utakmica vrijedi pomenuti i susrete na Grbavici i Koševu u kojima se sastaju Željezničar-Radnik Bijeljina, odnosno Sarajevo-Krupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju Liga za opstanak, najzanimljivije će biti na Tušnju gdje gostuje Čelik koji će naprosto morati pobijediti Slobodu ako želi ostati u igru za opstanak u društvu najboljih. Čelik trenutno ima 17 bodova, dok je Sloboda na osam bodova udaljena od njega.

Za kraj dodajmo da će sve utakmice početi od 16.00 sati, osim meča na Koševu koji počinje od 18.00.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi