Cilj je kupiti Balea

Martial dio velikog Mourinhovog plana

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho namjerava da dovede Garetha Balea i sada pronalazi način kako da ostvari taj transfer.

Nedavno se pojavila vijest kako je Mourinho nagovorio Balea da se vrati u Englesku, ali sada se postavlja pitanje kako će nagovoriti Floretina Pereza da svog napadača pusti.

Kako danas pišu mediji u Engleskoj, Mourinho u priču želi ubaciti 22-godišnjeg ofanzivca Anthonyja Martiala, kojeg je United 2015. godine kupio za 36 miliona funti. Znao je Mourinho ranije da kritikuje Martiala, no svejedno ima povjerenja u Francuza.

Ipak, spreman je odreći se njegovih usluga, kako bi na kraju kupio Balea. Za Martiala se zanima Juventus, ima još klubova koji bi ga rado doveli, a ukoliko se dogodi prodaja Martiala, onda budite uvjereni da će novac biti iskorišten za kupovinu Balea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bale jeste važan igrač Real Madrida, no Zinedine Zidane ga svejedno planira prodati, a vrijednost Velšanina u ovom trenutku procjenjuje se na 80 miliona funti.

I ranije se United zanimao za Balea, ali je Real odbijao ponude, mada bi ovog ljeta moglo konačno da se desi ono što priželjkuju navijači Crvenih vragova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.