Mourinho gradi odbranu na igračima Barcelone i Juventusa?

Ostvarili kontakte s Umtitijem i Sandrom

Mourinho gradi odbranu na igračima Barcelone i Juventusa?

E. Čaušević

Jose Mourinho ulazi u finiš druge sezone kao trener Manchester Uniteda, ali još uvijek ne može biti zadovoljan rezultatima koje je ostvario s ovim klubom.

Crveni đavoli ove sezone nisu uspjeli da ostave dublji trag u Ligi prvaka, a osvajanje titule prvaka Engleske je nedostižno za ovaj klub pored Manchester Cityja koji dominira ove sezone. Međutim, mnogi još uvijek vjeruju u portugalskog stručnjaka i nadaju se da će naredne sezone posložiti kockice.

Prema pisanju engleskih medija Mourinho je već kreirao listu želja za ljetni prelazni rok, ali također i poručio čelnicima kluba koje igrače mogu prodati. Kako piše Times, Manchester United je već napravio korak što se tiče eventualnog dolaska Samuela Umtitija iz Barcelone i Alexa Sandra iz Juventusa.

Navodno, kontakti su već ostvareni i ovim igračima je prezentovan plan i program Uniteda za naredni period. Umtiti bi na Old Trafford došao bez da se Barca išta pita jer ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura. No, postoji još uvijek mogućnost da produži saradnju s Kataloncima ukoliko pristanu da mu povise godišnju platu na skoro 9 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Alexa Sandra situacija s njim je gotovo poznata jer Juventus će prema svemu sudeći ovog igrača staviti na transfer listu. Manchester Uniteda je pokazao najveći interes za Brazilca, ali će za njegove usluge morati platiti najmanje 50 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi