Imaju šanse protiv Barcelone, ali...

Navijači Rome neće biti oduševljeni Montellinim ponašanjem

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome u srijedu igraju prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone i u rimskom klubu se nadaju da mogu napraviti čudo i plasirati se među četiri najbolje ekipe u Evropi.

Katalonski klub u domaćem prvenstvo još uvijek nije doživio poraz, a najbliže istom bili su sinoć u Sevilli. Domaći tim je vodio sa 2:0 pet minuta prije kraja meča, ali je Barcelona na krilima Suareza i Messija uspjela da poravna na 2:2 i osvoji bod protiv ekipe Vincenza Montelle.

Nakon utakmice nekadašnji napadač Rome bio je u centru pažnje španskih medija. Novinari su tražili od Montelle da komentariše naredni meč Barcelone protiv njegovog nekadašnjeg kluba. Sigurno je da se Montellina izjava baš i neće svidjeti navijačima Vučice.

"Nemam nikakav savjet za Eusebija Di Francesca. On je jako dobar trener i zna šta mu je činiti. Protiv Barcelone ne možete mnogo da se pitate i sve je stvar kako otvorite utakmicu. Eto, mi smo vodili sa 2:0 i već upisali pobjedu, a onda su se oni vratili. Roma svakako ima šansu, ali samo ako ne bude igrao Lionel Messi", poručio je Montella.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.