Zvijezda Cityja priželjkuje najslađi scenarij

De Bruyne: Želimo osvojiti titulu protiv Uniteda

Belgijski fudbaler Kevin de Bruyne izjavio je za britanske medije kako se istinski nada da će njegov Manchester City osvojiti titulu na najslađi način - pobjedom nad Manchester Unitedom.

Cityju za osvajanje naslova Premier lige nedostaje samo jedna pobjeda, a ona bi mogla doći baš u duelu protiv najvećeg rivala koji je zakazan za 7. april.

"Mislim da bi to bilo fantastično, posebno zbog navijača. Ako i ne pobijedimo u toj utakmici i dalje ćemo imati mnogo prilika, ali želim da to bude baš protiv Uniteda. To bi bilo posebno, nešto drugačije, historijski", rekao je De Bruyne.

Manchester City je aktivan i u Ligi prvaka gdje u četvrtfinalu igra sa Liverpoolom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je Liga prvaka, četvrtfinale... To je sve ili ništa", kratko je poručio Belgijanac.

Kevin de Bruyne je ove sezone odigrao 30 utakmica u Premier ligi, postigao je sedam golova uz 14 asistencija i jedan je od dvojice prvih favorita za titulu igrača sezone. Uz njega je, naravno, Mohamed Salah iz Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.