United definitivno odustao od Griezmanna, poziv iz Barcelone je presudio

Francuz seli u Kataloniju

United definitivno odustao od Griezmanna, poziv iz Barcelone je presudio

Edmir Škorić

Sve su prilike da će Antoine Griezmann na kraju završiti u Barceloni, iako ga odavno žele na Old Traffordu.

United je pokušavao da kupi francuskog napadača, ali je prema posljednjim informacijama 27-godišnji nogometaš Atletica prihvatio poziv Barcelone i na kraju sezuone iz Madrida seli u srce Katalonije. Navodno je United i zvanično odustao od mogućnosti da kupi Griezmanna na kraju sezone.

Jose Mourinho je ostao bez Zlatana Ibrahimovića, pa sada traži novog napadača, a kako je Griezmann izgubljen, okrenut će se drugim solucijama. Navodno je Realov Gareth Bale trenutni prioritet Portugalcu, pa je spreman da pusti Anthonyja Martiala u Juventus, a novac koji United zaradi prodajom Francuza iskoristit će za kupovinu Balea.

Romelu Lukaku ostaje prva igla u napadu Crvenih vragova, a ukoliko Bale dođe, onda će on i Alexis Sanchez po stranama igrati i vjerovatno bi United imao jedan od najjačih napada u Evropi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Griezmann je ove sezone odigrao 26 mečeva za Atletico u La Ligi i postigao je 17 pogodaka, a na ukupno 38 mečeva dao je 23 gola uz 13 asistencije. Iako je i sam ranije nagovještavao prelazak na Old Trafford, poziv iz Barcelone je presudio.

Griezmannova klauzula od 200 milijuna eura navodno je predviđena da na kraju sezone padne na ''pristojnih'' 100 milijuna eura, što je bilo sasvim prihvatljivo za Barcelonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi