Fudbaleru Arsenala ne daju mira

I kada postigne gol Welbeck je predmet sprdnje navijača

Arsenal trenutno na svom terenu igra susret 33. kola Premier lige protiv Southamptona,a trenutni rezultat je 2:2.

Southampton je prvi stigao do vodstva preko Longa u 17. minuti, ali su Topnici izjednačili u 29. kada je Welbeckovu asistenciju u gol pretvorio Aubameyang.

Nije se dugo čekalo ni na preokret Arsenala. Igrala se 38. minuta kada je Welbeck pogodio za vodstvo Topnika od 2:1. Ipak, Charlie Austin u 74. pogađa za 2:2.

Ipak, ni odlična partija nije spriječila da na društvenim mrežama počne ismijavanje napadača Arsenala, a ovom "trendu" su se priključili i navijači kluba sa Emiratesa.

Welbeck je u Engleskoj postao "kultna" figura, ali umjesto hvalospjeva na njegov račun se uglavnom mogu čuti zafrkancije.

Iako je u proteklom periodu u dosta dobroj formi, te je bio glavna uzdanica Wengera u Ligi Evrope zbog odsustva Aubameyanga i Lacazettea, a čini se da će biti standardan u ekipi do kraja sezone, ljubitelji engleskog fudbala i dalje s podsmijehom gledaju na Welbecka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Protiv Southamptona je, dakle, postigao gol i asistenciju, a korisnici društvenim mreža su do vidjeli kao podatak koji graniči sa naučnom fantastikom.

"Pravila u Premier ligi kažu: Kada vam Welbeck postigne gol automatski ste ispali. Zbogom Southamptom"; "Ne mogu vjerovati da je Welbeck postigao gol koji je zaista i želio postići"; "Southampton je toliko loš da je Welbeck postigao onakav gol, na asistenciju Iwobija. Sigurno ispadaju iz lige"; "Iwobi za Welbecka i gol. Očekujem da ću vidjeti i NLO", samo su neki od komentara na Welbeckov gol, a on se našao na meti ismijavanja i zbog neuspješnog pokušaja škarica na ovom susretu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.