Kiša golova u Londonu i Rimu, Atletico siguran, Leipzig pobijedio Marseille
Sjajni potezi obilježili su noć na evropskim terenima (Foto: EPA)

Evropska liga, četvrtfinale

Kiša golova u Londonu i Rimu, Atletico siguran, Leipzig pobijedio Marseille

M. Šljivak

Odlične utakmice mogli smo vidjeti u večerašnjim duelima četvrtfinala Evropske lige i na četiri utakmice postignuto je čak 14 golova.

Arsenal je na Emiratesu deklasirao CSKA iz Moskve sa 4:1, a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu ovog meča.

Golijadu je otvorio Aaron Ramsey golom za 1:0 u devetoj minitu, ali se CSKA u meč vratio samo šest minuta kasnije prekrasnim golom Golovina iz slobodnog udarca.

Ipak, Topnici su do kraja poluvremena deklasirali protivnika. Dva gola je postigao Lacazette, još jedan i to spektakularan Ramsey za 4:1.

Šansi je u drugom poluvremenu bilo još, ali su mreže do kraja mirovale i ostalo je 4:1.

Lazio je u odličnoj utakmici na Olimpicu savladao austrijski Salzburg sa 4:2.

Senad Lulić je Laziju donio prednost u osmoj minuti, Berisha je u 30. sa penala izjednačio na 1:1, što je bio rezultat prvog dijela.

Nastavak meča donosi još spektakularniji meč. Parolo je u 49. minuti pogodio za novo vodstvo domaćih od 2:1, ali se gosti vraćaju u 71. minuti preko Minamina (2:2).

Međutim, Nebeskoplavi do kraja golovima Andersona i Immobilea dolaze do dva gola prednosti pred revanš (4:2) i sada su u sjajnoj poziciji.

Atletico je u Madridu pobijedio Sporting iz Lisabona sa 2:0.

Koke je pogodio mrežu gostiju već nakon 20-ak sekundi za 1:0, a drugi gol je djelo Griezmanna u 40. minuti za konačnih 2:0.

RB Leipzig je dočekao Marseille i golom Wernera ostvarili su minimalnu pobjedu od 1:0.

Evropska liga; četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Arsenal - CSKA Moskva 4:1
Atletico - Sporting 2:0
Lazio - Salzburg 4:2
RB Leipzig - Marseille 1:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi