Nikolić proživljava drugu nogometnu mladost u dresu Čelika

Napadač Zeničana za SportSport.ba

Nikolić: Svoju šansu vidimo u tome što Sloboda igra na dva fronta

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika s visokih 4:0 slavili su u Vitezu prvu gostujuću pobjedu ove sezone, a junak Zeničana bio je iskusni napadač Stevo Nikolić, koji je postigao dva gola, te dodao i asistenciju za treći gol koji je postigao Okoli.

Dan nakon pobjede u Vitezu, koja crno-crvene dovodi do minus šest u odnosu na Slobodu, razgovarali smo s 33-godišnjim napadačem, koji igra veoma dobro u dresu Čelika, te je već postigao četiri gola uz dvije asistencije. Nikolić je s 90 golova u Premijer ligi drugi strijelac u historiji ovog takmičenja, jedino ispred njega je Brazilac Wagner, koji ima preko 100 golova u Premijer ligi.

"Što se tiče utakmice, izuzetno je važna pobjeda za nas, posebno što su utakmice protiv otpisanih ekipa i najteže. Nama je svaka utakmica do kraja finalna i drago mi je što sam svojim golovima i asistencijama pomogao ekipi da ostvarimo pobjedu nad Vitezom. Jučer sam to bio ja, nadam se da će sutra biti neko drugi. Nebitno je ko postiže golove, bitan je rezultat ekipe i opstanak u Premijer ligi", ističe Nikolić za SportSport.ba.

U narednom kolu na Bilino polje stiže Mladost, koja je nedavno pobijedila Čelik 

"Mislim da smo tu utakmicu koju smo izgubili od Mladosti u Zenici igrali dobro prvo poluvrijeme, a onda smo pali u drugom dijelu. Oni su iskoristili naše greške i slavili visoku pobjedu, što nije bio realan odnos snaga na terenu u tom susretu. Nadam se da ćemo se u subotu revanširati i nastaviti s pobjedama. Kada je u pitanju Sloboda, koja je naš glavni konkurent za opstanak, naše je da ostvarujemo pobjede i topimo prednost, a nadam se da će se i oni negdje okliznuti. Sloboda igra na dva fronta i tu vidimo svoju priliku, jer njima će sigurno biti teže nego ostalim ekipama", kazao je za SportSport.ba Stevo Nikolić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.