Prljača: Kada imate htijenje i volju onda utakmica ovako završi

Trener Čelika zadovoljan nakon trijumfa u Vitezu

Prljača: Kada imate htijenje i volju onda utakmica ovako završi

Čelik je danas na gostovanju kod Viteza slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 0:4 u susretu 4. kola Lige za opstanak. Zeničani su ovim trijumfom produžili nadu u opstanak, dok je Vitez praktično već u drugom rangu bh. fudbala.

Trener Čelika Edin Prljača je mogao biti izuzetno zadovoljan predstavom svojih izabranika na današnjoj utakmici.

"Sigurno smo se pribojavali Viteza koji igra izuzetno tvrdo i prima mali broj golova, a pribojavali smo se i terena. Ali kada imate htijenje, želju i sve ono što krasi jednu fudbalsku ekipu onda utakmica ovako završi", istakao je Prljača nakon utakice, pa se osvrnuo i na naredni meč Čelika na svom terenu protiv Mladosti:

"Svakako je za nas bitna svaka naredna utakmice. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, tako smo se postavili. Vidjećemo kako će se stvari razvijati, sada se okrećemo suboti i utakmici sa Mladosti".

Sa druge strane, trener Viteza Ivica Bonić nije imao puno toga reći nakon ubjedljivog poraza svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je bilo šta reći poslije ovakvog poraza kada sami sebi zabijete golove. Primili smo tri gola nakon tri greške. Pokušali smo nešto uraditi prema naprijed, ali nismo uspjeli ugroziti gol Čelika", istakao je Bonić.

Nakon današnjeg susreta Čelik se nalazi na pretposljednjem mjestu na tebeli sa 21 bodom, šest manje od Sloboda koja se nalazi van opasne zone. Sa druge strane Vitez je posljednji sa samo osam osvojenih bodova.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi