Prva gostujuća pobjeda sezone za povratak nade u opstanak

Čelik siguran protiv Viteza

Prva gostujuća pobjeda sezone za povratak nade u opstanak

U posljednjoj utakmici 4. kola Lige za opstanak, Čelik je kao gost savladao Vitez sa visokih 4:0 i tako se vratio u borbu za opstanak u Premijer ligi.

Početak utakmice bio je sjajan za Zeničane, koji su do prednosti stigli već u 16. minuti. Đelmić je šutirao, a odbijena lopta stigla do Nikolića koji je lijepo pogodio za vodstvo Čelika od 1:0.

Vitez je u 21. minuti mogao poravnati rezultat, ali je sjajan udarac Vukoje odsjeo na stativi. Uslijedio je nešto mirniji period utakmice, da bi u 44. minuti Nemanja Anđušić iskoristio veliku grešku Vitezove odbrane i zabio za sigurnih 2:0.

Čelik je pitanje pobjednika riješio u 53. minuti. Nikolić je nakon sjajnog driblinga lijepo uposlio Okolija, a Nigerijac je glavom postigao svoj prvi gol u dresu Čelika.

Do kraja utakmice, Čelik je imao još nekoliko prilika a najbolju je propustio rezervista Jurina koji je u 70. minuti promašio iz izgledne pozicije. Kada se očekivao kraj susreta, Nikolić je zabio svoj drugi gol na utakmici za konačnih 4:0 i to nakon veoma dobrog prodora Jurine.

Čelik, kojem je ovo bila tek prva gostujuća pobjeda u sezoni, sada ima 21 bod i za desetoplasiranom Slobodom zaostaje šest bodova. Vitez je odavno prežaljen na posljednjoj poziciji sa svega osam osvojenih bodova.

4. kolo Lige za opstanak:

Vitez - Čelik 0:4

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Hadžanović, Vrhovac, Vranjić, Vukoja, Jevtić, Rizvanović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Dujković, Bevab, Pandža, Salčinović, Karamatić, Kadrić, Anđušić, Okoli, Šišić, Đelmić, Nikolić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Bravo likce ostajemo abd
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi