Bavarci žele Kenedyja

Bayern pronašao neočekivanu zamjenu za Robbena?

Endin Čaušević

Iskusni holandski fudbaler Arjen Robben prema svemu sudeći na kraju ove sezone će napustiti minhenski Bayern.

Robben je u Bayern stigao prije devet godina iz Real Madrida i u dresu bavarskog kluba odigrao je skoro 200 utakmica i postigao je 95 golova. Međutim, u posljednje vrijeme se sve više piše o tome da će Holanđanin napustiti Bayern, te da će se najvjerovatnije vratiti u domovinu.

Ipak, prema pisanju njemačkih medija to neće biti problem za Bavarce koji na radaru već imaju zamjenu za iskusno 34-godišnjeg Robbena. Navodno, njemački klub je pokazao interes za igrača Chelseaja, Kenedyja, koji trenutno igra na posudbi u Newcastleu.

Bavarci vjeruju da bi ovaj 22-godišnji fudbaler bio idealna zamjena za Robbena, te da bi se brzo uklopio u igru njemačkog tima. Također, interes za Kenedyja ranije je pokazao i PSG, no jasno je da se na kraju pita samo Chelsea koji još uvijek nije dao pravu šansu Kenedyju da se dokaže.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.