Ribery i Robben ostaju u Bayernu, ali pod jednim uvjetom

Neka druga vremena...

Ribery i Robben ostaju u Bayernu, ali pod jednim uvjetom

Iskusni fudbaleri Bayern Munchena Franck Ribery i Arjen Robben uskoro će dobiti ponudu da potpišu nove ugovore sa njemačkim prvakom.

Kako piše Bild, Bayern će ovom dvojcu ponuditi nove jednogodišnje ugovore ali s jasno naznačenim uvjetima saradnje.

Naime, čelnici bavarskog giganta su donijeli odluku da će glavnu ulogu na krilnim pozicijama sljedeće sezone imati Kingsly Coman i Serge Gnabry, a to će legendarnim fudbalerima biti dato doznanja u pregovorima.

Bayern naredne sezone kreće u podmlađivanje tima koji je jedan od najstarijih u Evropi, barem gledajući najbolje klubove, a ostaje da se vidi hoće li Ribery (35) i Robben (34) pristati na ponuđene uvjete.

Za obojicu igrača se s punim pravom već može reći da su legende kluba. Ribery je u Bayern došao 2007., a Robben 2009. godine i obojica su dali veliki doprinos osvajanjima brojnih trofeja u protekloj deceniji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tandem Ribery - Robben, odnosno "Robbery", je za Bayern ukupno postigao 255 golova na impresivnih 666 utakmica. Robben je postigao 138, a Ribery 117 golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi