Trener Slobode pred Borac

Petrović: Za nas je ovo prelomni meč u sezoni

M. Šljivak

Fudbaleri tuzlanske Slobode sutraće u 5. kolu Lige za opstanak na Tušnju ugostiti ekipu banjalučkog Borca.

Tuzlaci su pod imperativom pobjede u ovom meču i svaki drugi rezultat mogao bi ugroziti njihovu poziciju u Premijer ligi BiH.

Trener tima sa Tušnja Slavko Petrović je pred meč sa Borcem istakao:

"Meni ovo malo liči na brzopotezni šah jer tek što smo se vratili sa puta očekuje nas nova utakmica. To nam je treća utakmica u sedam dana i zna se koliko je teško igrati u takvom tempu. Nadam se da će moji igrači ući koliko-toliko svježi utakmicu, radili smo na osvježenju, ali očekuje nas tim koji je odmarao u proteklih sedam dana", rekao je Petrović, te je dodao:

Moja ekipa u drugom dijelu sezone nije zakazala ni u jednom meču i nadamo se da ćemo i nastaviti u ovom ritmu. Borac je neugodna ekipa, nadam se da ćemo ovog puta imati malo više sreće i da nećemo dopustiti da nam protivnik postigne gol", rekao je Petrović.

Trojica fudbalera sigurno neće igrati, a Petrović je ovaj meč označio najbitniji u sezoni.

"Terzić, Osmanagić i Bekić neće moći da nastupe. Nismo u situaciji da puno mijenjamo jer nemamo kvalitetnu širinu da možemo promijeniti pola ekipe. Isti igrači će u suštini nastupiti i da dođemo do tri boda koja su nam prelomna u ovoj sezoni", dodao je trener tuzlanskog tima.

Mladi golman ekipe sa Tušnja Azir Muminović je rekao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


"Očekujem tešku utakmicu, ali mislim da smo pokazali na Grbavici da se možemo nositi sa svim protivnicima. Ušli smo u kontinutet igara i očekujem da će tri boda ostati u Tuzli. Pozivam publiku da nas podrži".

Meč Sloboda - Borac igra se sutra od 16:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.