Dosadan meč na Grbavici, odluka o finalisti Kupa pada na Tušnju

Bez golova u susretu Želje i Slobode

Dosadan meč na Grbavici, odluka o finalisti Kupa pada na Tušnju

Fudbaleri Željezničara i Slobode danas su odigrali prilično dosadnu utakmicu na Grbavici u okviru prvog susreta polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, pa je konačan rezultat bio 0:0.

Iako se od ovog susreta očekivalo mnogo obzirom da su se sastala dva kluba iz Premijer lige, ipak na kraju gledatelji na stadionu Grbavica nisu imali mnogo šta da vide.

Prvo poluvrijeme proteklo je većinom u igri na sredini terena. Trener domaćih Admir Adžem morao je izvršiti izmjenu na samom početku meča jer se povrijedio Ramović, a umjesto njega je ušao Crnov. Nijedna ekipa nije bila naročito opasna u prvom dijelu, a vrijedi izdvojiti solidnu priliku pred kraj za Osmanagića čiji udarac brani Kjosevski.

U nastavku susreta Željezničar je zaigrao nešto bolje. Plavi su odmah pokazali inicjativu i želju da postignu gol, ali nikako nisu uspijevali u toj namjeri. Najbolju šansu Željo je imao u 64. minuti kada je pokušao Zakarić, a nakon što je njegov udarac odbranio Muminović dva fudbalera domaćeg sastava se nisu najbolje snašla pred golom gostiju i ostalo je 0:0. Tuzlaci su uzvratili preko Smajića, ali njegov udarac u 81. minuti odlazi pored gola. Do kraja meča Željo je pokušao i preko Zamjmovića, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Konačnim rezultatom susreta vjerovatno na kraju može biti zadovoljnija Sloboda, a dodat ćemo da se revanš susret igra na Tušnju već za sedam dana.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Kajkut, Ramović, Zakarić, Šabanadžović, Hadžić, Vranješ, Osmanković, Modić.

Sloboda: Muminović, Terzić, Škahić, Rustemović, Todorović, Bekić, Grahovac, Lazevski, Osmanagić, Husić, Ignjatović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Izgleda da je Zeljo odlucio prepustiti Slobodi finale kupa,a posvetiti se iskljucivo osvajanju titule prvaka BiH.
8 5
korisnicko ime
Ja sam mislio da samo Pitari bojkotuju. Sta je sa ovima uvlakacima u supak? Sto ih nema na tribinama?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi