Danas prve utakmice polufinala Kupa BiH: Željo sa Slobodom, Krupa u Stanišićima

Najmasovnije bh. takmičenje ulazi u završnicu

Danas prve utakmice polufinala Kupa BiH: Željo sa Slobodom, Krupa u Stanišićima

Danas su na rasporedu prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojim će se sastati Željezničar i Sloboda, te Zvijezda 09 i Krupa.

Sve oči uprte su na Grbavicu, gdje će snage odmjeriti stari rivali koji imaju bogat historijat međusobnih duela u ovom takmičenju. Posljednji put su se Željezničar i Sloboda u polufinalu Kupa BiH sastali prije dvije sezone, kada su Tuzlaci u obje utakmice upisali pobjede i ostavili Plave bez Kupa.

Bila je to sjajna Slobodina generacija na čelu sa Husrefom Musemićem, neuporedivo jača od današnje ekipe Crveno-crnih koja se bori za opstanak u Premijer ligi. S druge strane, Željezničar je bolji nego tada, trenutno je najbolji tim u Bosni i Hercegovini koji ima ambiciju da, nakon dugo vremena, počne vraćati trofeje na Grbavicu, pa je jasno da je Sloboda 'naletjela' na najtežeg mogućeg rivala u polufinalu.

Željo jeste veliki favorit u ovom dvomeču, posebno u prvoj utakmici na svom terenu, ali u Kupu su se uvijek događala iznenađenja tako da treba ostaviti prostora i za još jedno. Meč na Grbavici igra se s početkom u 18 sati, a sudit će ga Tomislav Čuić iz Tomislavgrada.

Drugi meč današnjeg programa predstavlja suštu suprotnost prvom paru. Sastaju se dva relativno "nova" kluba koja nemaju bogatu tradiciju, kako klupsku tako ni međusobnih okršaja osim u 1. ligi RS-a. I Zvijezda i Krupa su do polufinala Kupa stigli tiho, debitanti su u ovoj fazi takmičenja i može se reći da je i sam plasman u polufinale ogromno dostignuće i za jedne i za druge.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ipak, timovi iz predgrađa Bijeljine i Banje Luke žele otići stepenicu dalje i plasirati se u finale Kupa BiH, te time steći priliku da osvajanjem trofeja izbore plasman na evropsku scenu... Prvi put u historiji, treba li to i napominjati?

Meč Zvijezde 09 i Krupe počinje u 16 sati, a glavni sudac će biti Zoran Grbić iz Prijedora.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi