Čeka se odluka o nastupu

Kakva kazna čeka Crvenu zvezdu?

Midhat Šljivak

Četvrti meč finalne serije ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde koji se trebao večeras igrati u Podgorici nalazi se pod znakom pitanja.

Predsjednik beogradskog kluba Nebojša Čović najavio je kako zbog sudijskih odluka njegov tim večeras neće izaći na parket Morače.

Očigledno da će odluka o odigravanju utakmice dočekati posljednje trenutke, a Zvezda ako se ne pojavi na parketu, snosiće posljedice.

Prema propozicijama takmičenja crveno-bijeli bi izgubili utakmicu i bili bi novčano kažnjeni.

"Klub čija ekipa iz neopravdanog razloga ne nastupi na utakmici, klub čija ekipa napravi prekid ili klub čija ekipa samovoljno napusti teren i ne vrati se na poziv sudije, gubi utakmicu, a klub će biti kažnjen sa 10.000 eura", stoji u pravilniku ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ulog u večerašnjem meču je zaista ogroman, ali utakmica je pod velikim upitnikom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.