Žele dovesti stopera Barcelone

Bacat će se opet svinjske glave? Real sprema još jedan 'kontroverzni transfer'

Edmir Škorić

Prelazak Luisa Figa iz Barcelone u Real Madrid je izazvao veliki bijes kod navijača i rijetke su situacije kada neki igrač dres jednog zamijeni dresom drugog španskog velikana.

Na Figa su bacali svinjsku glavu u El Clasicu i to je jedan od najkontroverznijih transfera u povijesti nogometa. Podsjećamo, Real je Figa angažovao 2000. godine, a prethodno je Portugalac za Barcu u 172 nastupa u pet godina postigao 30 golova.

Sada Real ponovo ima za plan da posluje u Kataloniji, ali ovaj put transfer ukoliko se ostvari, sigurno neće podići toliko prašine. Naime, prema izvještajima stranih medija, Real želi da kupi francuskog stopera Samuela Umtitija.

Situacija oko 24-godišnjaka je sljedeća: Barca još nije sjela da pregovara oko novog ugovora, a u trenutnom (koji važi do 2021. godine) Umtiti ima odštetnu klauzulu koja je poprilično mala (oko 60 miliona) i na ljeto može da ode ukoliko neko ponudi spomenuti iznos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se dosad povezivao s Manchester Unitedom, Real navodno prati situaciju i želi da iskoristi šansu koja se nudi, pa da za neku normalnu sumu kupi kvalitetnog defanzivca, koji je upravo protiv Valencije jučer postigao gol, ali u Barci su razočarani njime zbog slabih partija u mečevima četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome.

Ne bi Umtitijev eventualni odlazak u Real navijače Barce pogodio kao onaj Figov, ali svejedno bi čelnici katalonskog kluba radije da ovaj ode u Englesku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.