Barcelona se oporavila nakon šoka od Rome, pa pobijedila Valenciju

La Liga

Barcelona se oporavila nakon šoka od Rome, pa pobijedila Valenciju

E. Škorić

Barcelona je u derbiju 32. kola španske La Lige na Nou Campuu savladala ekipu Valencije s 2:1.

Nakon katastrofe koju je proživjela u Ligi prvaka i teškog poraza od Rome, Barcelona je u nekako lošoj atmosferi ugostila Valenciju, no nisu Katalonci dopustili gostima da im prirede novo razočarenje.

Barcelona je povela u 15. minuti, kada je Luis Suarez iskoristio ubačaj Philippea Coutinha, mada je Valencia imala konkretnije šanse u prvom dijelu.

U sedmoj minuti nastavka nova asistencija Coutinha, ovaj put za stopera Samuela Umtitija, koji je ubačaj iz kornera pospremio u mrežu.

Valencia je uspjela da iskoristi jednu od svojih šansi i to tek u 86. minuti iz penala, kada je Daniel Parejo smanjio na 2:1, što je bio i konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je sada na 82 boda, čak 14 više ima u odnosu na Atletico koji ima meč manje, a Valencia ostaje treća sa 65 bodova, no Šišmiši su skoro pa osigurali plasman u Ligu prvaka za narednu sezonu.

La Liga, 32. kolo:
Barcelona - Valencia 2:1 (Suarez 15, Umtiti 51/ Parejo 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije