Legendarni Collina presudio - Penal je!
Šef sudija pri UEFA (Foto: EPA)

Italijan nema nikakvu dilemu

Legendarni Collina presudio - Penal je!

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih sudija svih vremene, Italijan Pierluigi Collina, dao je svoje mišljenje o penalu kojeg je Englez Michael Oliver sudio za Real u nadoknadi meča protiv Juventusa.

Oliver je veoma hrabro u trećoj minuti nadoknade i pri rezultatu od 0:3 za goste, dosudio kazneni udarac nakon duela Mehdija Benatije i Lucasa Vazqueza.

Penal je proglašem veoma kontroverznim. Mnogi su tvrdili da se nije trebao svirati, a legendarni Collina, koji ima funkciju šefa sudija pri UEFA-i tvrdi da je penal postojao.

"Penal na Vazquezu je ispravno dosuđen. Pogledao sam video iz svih uglova i sudija nije pogriješio. Donio je pravu odluku usprkos važnosti utakmice i velikom pritisku", rekao je Collina za L'Equipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iz Juventusa su nakon ispadanja iz Lige prvaka krivili čak i Collinu koji navodno nije nakolonjen italijanskim timovima, ali se na kraju u Torinu jednostavno moraju pomiriti sa odlukom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Odmah sam rekao da je cist penal kao suza, mada sam navijao za Juventus.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi