Kriv za incident u 43. krugu

Verstappen: Moja greška, ali nisam namjerno

Edmir Škorić

Max Verstappen je napravio grešku i izazvao je incident u kojem je najgore prošao Sebastian Vettel.

U zavoju 14 u 43. krugu došlo je do kontakta između bolida Verstappena i Vettela, što je na kraju donijelo Holanđaninu kaznu od 10 sekundi, pa je Verstappen na kraju umjesto na četvrtom završio na petom mjestu.

“Vidio sam kako se muči s gumama te pokušava kasnije kočiti u zavojima. Blokirao sam zadnje gume i udario ga. Naravno, nisam to htio, to je bila moja greška", rekao je Verstappen nakon trke, pa je dodao:

"Lako je sada reći nakon utrke da sam trebao čekati što bi vjerovatno bila i bolja ideja, no nažalost dogodilo se to što se već dogodilo".

Njega su okrivili za argesivnost na trkama u posljednje vrijeme, a Vettel mu je imao šta prigovoriti poslije vožnje u Šangaju.

Pobjedu u Kini odnio je Red Bullov vozač Daniel Ricciardo, koji je slavio ispred Valterija Bottasa i Kimija Raikkonena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.