Unikatan dizajn, najnovija tehnologija i posvete: Kacige spremne za zvijezde Formule 1

"Modni" dodatak koji život znači

Unikatan dizajn, najnovija tehnologija i posvete: Kacige spremne za zvijezde Formule 1

Kacige najvećih zvijezda "najbržeg cirkusa na svijetu" su spremne za sezonu 2018 i debi na VN Australije.

Zaštitne kacige za Formulu 1 su napravljene od karbonskih vlakana, kevlara i polietilena, te imaju zadatak da zaštite vozače F1 bolida u sudarima pri velikim brzinama.

Treba istaći da će bolidi Formule 1 ove sezone izgledati dosta drugačije nego inače, s obzirom da će se na njima po prvi put naći nova Halo zaštita, pa će biti zanimljivo kako će se dizajn kaciga nadopunjavati sa dizajnom ovog novog dodatka.

Kacige za vozače Formule 1 dolaze u mnoštvu različitih oblika i boja, a svaki od njih odluči ovaj dio opreme personalizovati i ukrasiti po svojoj želji.

Dakle, kacige za sezonu 2018 su "updateovane", pa vrijedi pogledati kakvi će to "modne" dodatke na svojim glavama nositi najveće zvijezde Formule 1.

1/10 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi