Hamilton daleko ispred ostalih na prvim treninzima

Ako se po jutru dan poznaje...

Hamilton daleko ispred ostalih na prvim treninzima

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton ostvario je najbrža vremena na prva dva slobodna treninga pred trku za Veliku nagradu Australije.

Nova sezona Formule 1 je počela oko 2.00 sati iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, a ako se po jutru dan poznaje, trebala bi ovo biti ponovo godina Lewisa Hamiltona.

Britanac je ponovo bacio sumnju da će Mercedes i ove godine dominirati jer ima daleko bolji bolid od konkurencije. On je u prvom treningu ostvario prednost od preko pola sekunde u odnosu na timskog kolegu Bottasa, dok je u drugom bio za 0,127 desetinki brži od Maxa Verstappena u Red Bullu.

Inače, iza Hamiltona i Bottasa su na prvom treningu završili Verstappen, Raikkonen i Vettel, a sličan poredak, samo što su Verstappen i Bottas zamijenili mjesta, bio je i na drugom treningu.

U nastavku vikenda prve trke sezone Formule 1 na rasporedu je i treći slobodni trening koji bi se trebao održati večeras iza ponoći od 4.00 sati, dok su kvalifikacije na rasporedu sutra od 7.00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi