Svim silama se trudio da "pomogne" svom bivšem klubu

Navijači Liverpoola su nakon derbija Lazija i Rome još više zavoljeli Lucasa Leivu

Iskusni brazilski veznjak Lucas Leiva je prošlog ljeta, nakon deset godina na Anifeldu, napustio Liverpool i pojačao redove Lazija.

Leiva je od dolaska na Olimpico standardni član prve postave Lazija, a sinoć je bio dijelom i velikog rimskog derbija protiv Rome.

Iako je prošla skoro godina od njegovog odlaska sa Anfielda, Leiva je i dalje omiljen među navijačima Liverpoola, a možda će to biti i još više od sinoćnjeg rimskog derbija.

Naime, Leiva je bez problema prihvatio ulogu "razbijača" protiv Rome, te je od samog starta utakmice krenuo sa grubom igrom, a za svoj "trud" je već u 11. minuti nagrađen žutim kartonom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovakva igra Lucasa Leive je ubrzo naišla na odobravanje navijača Redsa koji su zaključili da je Brazilac još uvijek u srcu "Liverpulovac", te da je u rimski derbi ušao sa namjerom da povrijedi nekoga od fudbalera Vučice s obzirom da upravo protiv Rome njegov bivši klub uskoro igra dvomeč polufinala Lige prvaka.

"Karton za Lucasa Leivu, neke stvari ne nikada ne mijenjaju"; "Uživam gledati Lazio protiv Rome i Lucasa Leivu koji pokušava ostaviti par masnica fudbalerima Rome"; "Lucas je 'crven'. Bezobzirno pokušava slomiti nogu nekome iz Rome danas"; "Lucas daje sve od sebe da povrijedi polovinu Romine ekipe, pravi Liverpulovac", bili su samo neki od komentara oduševljenih navijača Redsa koji su pratili derbi Lazija i Rome.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.