Vlasnik Rome odlučan: Nema šanse da prodamo Džeku
Roma više ne želi ponavljati greške kao sa Pjanićem i Salahom.

Pallotta je svjestan da će biti ponuda, ali...

Vlasnik Rome odlučan: Nema šanse da prodamo Džeku

Bh. napadač Edin Džeko će, po svemu sudeći, i naredne sezone nastupati za Romu, čiji je glavni igrač i daleko najzaslužniji čovjek za uspjehe ovog kluba u Ligi prvaka koji su premašili sva očekivanja.

Ove sezone je Džeko postigao 20 golova, što je dosta manje nego prošle kada je zabio 39 pogodaka, ali usudit ćemo se da kažemo da su neki od ovosezonskih bili daleko važniji za Romu od onih koje je zabijao lani.

To se, uostalom, ogleda i u rezultatima Rome koja se plasirala u polufinale Lige prvaka, a Vučica sasvim sigurno ne bi bila među četiri najbolje ekipe Evrope da Džeko u ovom takmičenju nije postigao čak šest pogodaka.

Da u Romi računaju na našeg napadača i u budućnosti najbolje govori izjava vlasnika Rome Jamesa Pallotte, koji je inače i suvlasnik Boston Celticsa.

"Mi smo jedan od najvećih klubova u Evropi i nema šanse da prodamo Džeku i Alissona", rekao je Pallotta, koji je dodao da za sada nema konkretnih ponuda za ovu dvojicu igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

James Pallotta je slično govorio i za Miralema Pjanića te Mohameda Salaha, pa su na kraju obojica igrača odlazili iz Rome, ali čini se da je ovoga puta čvrsto odlučio da zadrži najbolje igrače na okupu i za narednu sezonu.

Sasvim je sigurno da interesa drugih klubova za Džeku i Alissona neće manjkati, ali su Romini planovi vezani za ovu dvojicu fudbalera i više nego jasni.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi