Piše historiju

Mauro Icardi stigao Ibrahimovića i Ronalda

Edmir Škorić

Mauro Icardi je večeras u pobjedi Intera nad Cagliarijem (4:0) u 33. kolu Serije A postigao 25. pogodak.

U 185 nastupa u Seriji A Icardi je postigao 106 golova, a sa 25 golova u ovoj sezoni stigao je do ličnog rekorda.

Prvi je Interov igrač koji je uspio zabiti 25 golova u jednoj sezoni još od Ibrahimovića koji je to uspio u sezoni 2008/09, a prethodno Ronaldo u sezoni 1997/98.

Apsurdno je da nakon svega Icardi, barem prema pisanju argentinskih medija, neće putovati na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom, mada su razlozi takve odluke Jorgea Sampaolija neke sasvim druge prirode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi se bori i za titulu najboljeg strijelca Serije A, pošto ima 25 golova, a dva više ima vodeći strijelac Ciro Immobile. Njegovi golovi za sada pomažu Interu da drži pozicije koje vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.