Jesu li ovi dresovi budućnost fudbala? Igrači Intera imaju 'moderna' imena na leđima

Paralela između modernog i tradicionalnog

Jesu li ovi dresovi budućnost fudbala? Igrači Intera imaju 'moderna' imena na leđima

Inter i Cagliari večeras igraju veoma važnu utakmicu 33. kola italijanske Serije A. Ono što je privuklo pažnju pred sami početak susreta su dresovi u kojima su obje ekipe izašle na teren.

Naime, Inter je odlučio da prvu "Noć društvenih mreža" proslavi u stilu. Napravljeni su posebni dresovi na čijim leđima umjesto imena i prezimena fudbalera pišu njihovi nickovi na društvenim mrežama.

Osim toga, na reklamnim prostorima pored terena redale su se poruke navijača sa Twittera, a na velikom ekranu su se prikazivali storyji sa Instagrama.

Zanimljivo, ovoj akciji se priključio i Cagliari čiji su igrači na teren izašli u dresovima koje su fudbaleri ovog tima koristili u sezoni 1964/65 kada je Cagliari prvi put igrao Seriju A. Dva tima su na ovaj način odlučila povući paralelu između modernog i tradicionalnog.

Dodajmo da igrači obje ekipe nisu igrali u ovim dresovima, već su u njima samo izašli na teren, a pomenute dresove Cagliarija navijači će imati priliku u specijalnim izdanjima kupiti do 20. aprila tekuće godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti