Ima velike ambicije

Koji fudbaleri su želje Pepa Guardiole?

Midhat Šljivak

Prvak Engleske Manchester City pokušaće tokom ljeta dovesti još nekoliko vrhunskih imena u svoje redove.

Kako navodi Sky Sports, menadžer Pep Guardiola će dobiti ponovo ogroman novac za nova pojačanja, a dvojica igrača su posebno interesantni Špancu.

Očekivano, Guardiola bi rado vidio na Etihadu svog miljenika Thiaga Alcantaru. On će pokušati da ga dovede ovog ljeta, a navodno ni igrač nema ništa protiv transfera u Premiership.

Ipak, mnogo veću pomamu bi izazvao transfer Kyliana Mbappea. City traži način da ga dovede u svoje redove i on je uz Alcantaru primarna meta Građana u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, dres novog prvaka u narednoj sezoni mogao bi nositi i krilni fudbaler Crystal Palacea Wilfried Zaha, ali on je opcija ako ne uspiju dovesti Mbappea.

Cilj Citjya u  narednoj sezoni je Liga prvaka, a ako ne uspije doći do tog trofeja, lako bi se moglo desiti da Guardiola napusti klubu engleskog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.