Bradašiću tri mjeseca i 15.000 kuna

HNS izrekao žestoku kaznu zbog rasističkog vrijeđanja Soudanija

Samir Mlaćo

U 29. kolu Prve lige HNL snage su odmjerili Cibalija i Dinamo, a taj meč je izmeđo ostalog obilježilo rasističko vrijeđanje kondicionog trenera Cibalije Hrvoje Bradašića upučeno napadaču Dinama Soudaniju.

Sve je to zabilježio delegat susreta, a jučer je izrečena i kazna za Bradašića u iznosu od 15.000 kuna i zabranja obavljanja funkcija u periodu od tri mjeseca, što je najteža moguća kazna u 1.HNL.

"Kondicijski trener HNK Cibalia Hrvoje Bradašić zbog vrijeđanja igrača Soudanija po završetku utakmice Cibalia-Dinamo, čime je počinio prekršaj iz članka 88. DP HNS-a, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od 3 (tri) mjeseca. Kazna obuhvaća i zabranu pristupa klupi za pričuvne igrače, zabranu pristupa u svlačionice i službene prostorije kluba kao i prisustvovanje utakmicama u bilo kojoj funkciji u bilo kojem stupnju natjecanja HNS-a", stoji u odluci disciplinskog sudca HNL-a Alana Klakočera.

"Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom - Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice", kazao je Soudani nakon meča u Vinkovcima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.