Osijek šokirao Dinamo u derbiju kola

Hajrović upisao 90 minuta u porazu Modrih

Osijek šokirao Dinamo u derbiju kola

Dinamo je na Maksimiru ugostio ekipu Osijeka u 30. kolu 1. HNL, a Osiječani su šokirali Modre i slavili minimalnu pobjedu (0:1).

Domaći nisu na najbolji način otvorili susret, a uspavanost odbrane Dinama gosti koriste u 15. minuti kada je Boban pogodio za 0:1 nakon asistencije Marića.

Preuzeo je Dinamo terensku inicijativu nakon primljenog gola, ali nije uspijevao uzvratiti.

Imali su domaći veliki broj odličnih prilika, ali je Marko Malenica bio čudesan na golu Osijeka, a uspio je osujetiti i odličan pokušaj bh. fudbalera Amera Gojaka iz finiša susreta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Malenica je uspio sačuvati svoju mrežu, pa je na kraju ostalo 0:1 za Osijek. Nakon ovog poraza Dinama Hajduk, koji trenutno igra susret 30. kola 1. HNL sa Cibaliom, je dobio priliku pobjedom se uključiti u borbu za titulu prvaka Hrvatske.

Kada je u pitanju Dinamo, Izet Hajrović je odigrao svih 90 minuta, dok je Amer Gojak u igru uštao u 81. minuti umjesto Ćorića. Sa druge strane u ekipi Osijeka je do 70. minuti igrao nekadašnji mladi bh. reprezentativac Haris Hajradinović.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi