Kraljevi poravnali na 1-1 u seriji sa Panathinaikosom

Real sjajnim šutem za tri poena došao do "brejka" u Atini

Nakon što je u prvom meču četvrtfinalne serije Eurolige Panathinaikos slavio pobjedu, večeras je Real Madrid uspio upisati gostujući trijumf i poravnati na 1-1 u seriji. Kraljevi su na kraju slavili rezultatom 89:82.

Domaći su ipak nešto bolje otvorili susret i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 21:16. Real je nakon nekoliko minuta igre u drugoj dionici nakratko preuzeo prednost, ali ipak Panathinaikos uspjeva "u plusu" otići na odmor.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 40:36 u korist domaćih, ali onda Kraljevi u trećoj dionici prave sjajnu seriju, preuzimaju prednost i u jednom trenutku imaju +7.

U zadnji period se ušlo vodstvom gostiju, koji se svejedno nisu uspijevali "odlijepiti". Ipak, košarkaše Reala je na ovom susretu odlično slušao šut za tri poena (55% uspješnosti), pa su do kraja uspjeli sačuvati prednost i slaviti pobjedu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Pobjedničku ekipu je predvodio Felipe Reyes sa 18 poena, dok je poen manje ubacio Jaycee Carroll.

Sa druge strane, kod domaćih se istakao Mike James koji je upisao 20 poena i šest asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.