Kapiten Čelika pred sutrašnju utakmicu

Salčinović: Borac je velikan našeg nogometa i ne možete ga lako otpisati

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Kapiten Čelika Fenan Salčinović je imao stomačne probleme uoči prošle utakmice protiv Mladosti, tako da je ostao na klupi, te je ušao u igru u samom finišu, kako bi pomogao ekipi da osvoji tri boda.

Salčinović će sutra sigurno predvoditi ekipu u jednoj od najbitnijih utakmica do kraja sezone. Njegovo iskustvo, te znanje na terenu dosta znači za ostale saigraće, a i za protivnika, koji zna da je Salčinović igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu.

Ovaj 31-godišnji Zeničanin nada se sutra velikoj podršci s tribina, te teškoj utakmici protiv ozbiljne ekipe, koja ima veoma dobrog trenera.

„Borac je u jednoj krizi, ali to je jedan velikan našeg nogometa i ne možete ga lako otpisati. Predvođeni su jednim trenerom koji je veoma srčan i energičan, takav je bio i kao nogometaš. On ako uspije to prenijeti na svoje igrače, onda ćemo imati velikih problema. Vi znate da je prošle godine kad smo se kao i sada borili za opstanak, da je jedan od ključnih faktora u ostvarenju cilja bila podrška navijača. Oni su nas bodrili, tada su se nakon bojkota vratili i svi zajedno smo došli do željenog cilja. Nadam se da će tako biti i ove sezone, te da će nas sutra podržati u velikom broju, kako bi ostavili velikana u Premijer ligi, gdje nam je i mjesto“, nada se Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošlu utakmicu nije počeo utakmicu, zbog stomačnog virusa

„Ja sam imao stomačnih problema i imam ih još, puno mi je bolje, ali sutra je veoma važna utakmica i sve naše probleme moramo ostaviti iza sebe. Svjesni smo svi što nam sutrašnja utakmica znači, moramo pobijediti, a ako osvojimo tri boda, po mojim procjenama, opstanak je veoma blizu“, završio je Salčinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.