Trener Zeničana očekuje tešku utakmicu i veliku borbu od prve do posljednje minute

Trener Čelika uoči Borca

Džidić: Pobjedom otvaramo vrata opstanku u Premijer ligi

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 6.kola Lige za opstanak Premijer lige BiH dočekati tim Borca iz Banja Luke.

Duel u Zenici od velike je važnosti s obje ekipe, a posebno za Zeničane, koji bi s eventualnom pobjedom smanjili prednost za konkurentima u borbi za opstanak. S druge strane ekipa Borca bi porazom zakomplikovala svoju situaciju u borbi za opstanak, iako su prije nekoliko kola imali 10-tak bodova više od Čelika.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Jasmin Džidić i kapiten Fenan Salčinović.

Džidić je medije upoznao s pripremama za narednu utakmicu, igračkom kadru, te očekivanjima u sutrašnjoj utakmici.

„Teška je sedmica iza nas, evo imamo danas još jedan trening pred veoma važnu utakmicu s Borcem. Prvo bi pozvao navijače da nas sutra podrže, jer može se kazati da je možda sutra i ključna utakmica u toj borbi za opstanak, jer pobjedom otvaramo vrata opstanku u Premijer ligi. Što se tiče ekipe, jači smo za Šantića, koji je odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, dok se Livančić potpuno oporavio. Za nas je i veoma bitno što je naš kapiten Salčinović spreman za sutrašnju utakmicu“, ističe Džidić.

Borac nije u dobroj formi, ali domaćini izuzetno respektuju goste i njihovog trenera

„Mi izuzetno respektujemo i poštujemo Borca i njihovog trenera Vojvodića, to je ekipa koja je sačinjena od dobrih i iskusnih igrača, kvalitetan su tim i oni samo zahvaljujući lošem terenu u Banja Luci u duelu protiv Krupe nisu sada u Ligi za prvaka. Oni su možda u maloj rezultatskoj krizi, ali nas to neće zavarati i svjesni smo da nas očekuje teška utakmica od prve do zadnje minute“, uvjeren je trener Zeničana.

Osvrnuo se i na izostanak stopera gostiju Janičića, koji je kartoniran za duel s Čelikom

„Imaju oni Luku Lučića, koji je kvalitetan stoper i može zamijeniti Janičića. Na stoperu isto dobro može odigrati Puzigaća, tako da izostanak jednog stopera neće puno uticati na njihovu igru. Oni su čvrsta ekipa, u Tuzli su izgubili iz jednog prekida. Nama treba dosta koncentracije, strpljenja, volje i želje, a najviše pameti“, kaže Džidić.

Osvrnuo se i na povratak Kouadia, te promjene u ekipi u sutrašnjoj utakmici

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Sve što smo dosad napravili u klubu počev od rukovodstva do stručnog štaba, a posebno igrača, sve smo napravili timski. Kod nas igra tim, a ne pojedinac, Kouadio je dobrodošao, znamo njegove kvalitete, ali on mora trenirati sljedeću sedmicu, da vidimo u kakvom je fizičkom stanju. Kada su u pitanju izmjene u ekipu u odnosu na Mladost, u tim se sigurno vraća kapiten Salčinović, a sigurno da će biti još dvije izmjene u početnoj postavi“, kazao je Džidić.

Vjerovatni sastav Čelika: Dujković, Livančić, Karamatić, Pandža, Bevab, Šišić, Okoli, Đelmić, Anđušić, Salčinović i Nikolić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lamela
Ne vjerujem da sklepana ekipa s brda s dola moze dobiti vise ikoga,..na zalost.
2 6
bogatun
Smrdite kao poljska hala....smrdite kao mamin vam brabonjak....pozdrav od Šekija.. .dodjite u pekaru na sendviče mamu vam jebem smradovi
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi