Filipović se nalazi u sjajnoj formi, te je glavni adut Plemića u borbi za titulu

Prvi strijelac Plemića za SportSport.ba

"Razmišljam samo o Zrinjskom, u Bijeljini nas čeka teška utakmica"

Samir Mlaćo

Ofanzivac Zrinjskog Miloš Filipović (27) igra sezonu iz snova, tačnije nalazi se u blistavoj formi.

Njegov Zrinjski je ponovo lider premijerligaškog karavana, a on sa 13 postignutih pogodaka dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Premijer lige sa napadačem Sarajeva Mersudinom Ahmetovićem.

Filipović je bio junak svog tima u prošlom kolu protiv Krupe (0:1), a navijači Zrinjskog svoje nade za sutrašnji meč u Bijeljini polažu upravo u svog najboljeg strijelca.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Radnik je dobra ekipa, ali vjerujem u nas i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je Filipović za SportSport.ba.

Nije tajna da su sjajne igrale probudile i mnoge interesante koji ga sada žele vidjeti u svojim klubovima. Svjestan je da ponuda na ljeto neće nedostajati, čak naprotiv, ali trenutno je fokusiran na dres i uspjeh popularnih Plemića.

"Razmišljam samo o Zrinjskom i što boljim rezultatima do kraja sezone, a za ostalo ćemo vidjeti kada dođe vrijeme za to", jasan je Filipović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Filipović pored 13 pogodaka dodao i devet asistencija što je podatak koji najbolje govori o igrama ovog 27-godišnjaka.

Ugovor sa Zrinjskim ističe mu na ljeto 2019. godine, što već u svoj notesima pored sjajnih partija imaju pribilježeno skauti brojnih klubova iz regiona, ali i mnogo šire.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.