Legendarni menadžer Uniteda o odlasku Francuza

Emotivni Ferguson: Wenger je bio moj najveći rival, kolega i prijatelj

Edmir Škorić

I bivši menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson oprostio se od Arsenea Wengera.

Wenger je jutros najavio odlazak iz Arsenala na kraju sezone i to je vijest o kojoj se danas najviše govori na Otoku, ali i općenito u svakom kutku zemaljske kugle.

Polako se svi opraštaju od Wengera, koji je poslije 22 godine odlučio otići iz Arsenala. Velika rivalstva imali su Ferguson i Wenger od 1996. do 2013. godine.

"Jako sam sretan zbog Arsenea Wengera. Imam veliko poštovanje prema njemu i poslu koji je učinio u Arsenalu. Veliko je svjedočanstvo njegovom talentu, profesionalizmu i odlučnosti tih 22 godine koje je posvetio jednom klubu. U doba kada nogometni menadžeri ponekad traju jednu ili dvije sezone, to pokazuje kakav je uspjeh napravio", kazao je Ferguson, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je da je u ovoj fazi najavio odlazak. Bez sumnje jedan od najvećih menadžer Premier lige i ponosan sam da sam u takvom velikom čovjeku imao rivala, kolegu i prijatelja".

United će u nedjelju 29. aprila igrati protiv Wengerovog Arsenala na Old Traffordu, a protiv Uniteda Wenger ima 60 mečeva, od čega 18 pobjeda, 15 remija i 26 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti