"Zauvijek ću žaliti što sam otišao u Barcelonu, tim je bio pun klanova"
Foto: EPA

Emmanuel Petit priznao

"Zauvijek ću žaliti što sam otišao u Barcelonu, tim je bio pun klanova"

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Francuske Emmanuel Petit istakao je kako je odluka da napusti Arsenal i pređe u Barcelonu bila najlošija u karijeri.

Petit je 2000. godine zajedno sa Marcom Overmarsom prešao iz Arsenala u Barcelonu za 14 miliona eura, ali se na Nou Campu nije naigrao.

Trener Lorenzo Serra Ferrer prema njegovim ranijim izjava nije znao ni na kojoj poziciji Petit igra, a Francuz žali što je uopšte ikad došao u redove katalonskog velikana.

"Jedina stvar zbog koje žalim u životu je to što sam Arsenal zamijenio Barcelonom. Kada sam došao tamo, tim je bio pun klanova. Niko nije obraćao pažnju na mene, niti su me pozdravili", napisao je Petit u autobiografiji, te je dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postojale su tri grupe, Katalonci, Holanđani i ostali. Odmah je bilo jasno da tu nema zajedništva", istakao je ovaj nekadašnji fudbaler.

Barcelona je tu sezonu završila na četvrtom mjestu iza Reala, Deportiva i Mallorce, a Petit je nastupio u 23 utakmice i postigao je jedan gol.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi