Iskusni vezista za SportSport.ba

Bekrić ponovo junak Zrinjskog: Ništa još nije gotovo

Samir Mlaćo

Iako su do kraja sezone ostala još četiri kola Zrinjski je današnjom pobjedom nad Radnikom (2:1) uz poraz Željezničara stigao korak bliže odbrani naslova prvaka.

Plemići su danas gubili, ali se uspjeli preokrenuti rezultat, a junak je bio iskusni vezista Samir Bekrić koji u igru ušao u 74. minuti te mrežu Lučića na sjajan način pogodio u 85. minuti.

Bekrić je u zimskom prelaznom roku stigao Pod Bijeli Brijeg iz Željezničara, a današnje povjerenje Blaža Sliškovića opravdao na najbolji mogući način.

"Jako teška utakmica za nas protiv jako dobre ekipe koju predvodi sjajan trener, kojeg znam dugo i koji je bio vrhunski igrač, te mu želim da tako budem uspješan i kao trener. Bila je to utakmica mnogo važna za nas i na kraju mislim da smo zasluženo slavili i došli do tri važna boda na teškom gostovanju", priča Bekrić za SportSport.ba.

Od samog dolaska u Zrinjski isticao je da se radi o sjajnom kolektivu s kojim želim osvojiti titulu prvaka. Ističe da i pored bodovne prednosti još ništa nije gotovo.

"Zahvalan sam šefu na povjerenju, došao sam kasno i nisam prošao pripreme, ali šef mi vjeruje i ja se trudim da to vratim na najbolji mogući način. Najvažnija mi je dobra igra cijele ekipe i drugarstvo koje vlada među nama. Kada je titula u pitanju, ništa još nije gotovo, ima mnogo da se i igra, te nema opuštanja", jasan je iskusni vezista.

Već u petak Zrinjski će u goste Željezničaru. Ukoliko slave Plemići bi riješili pitanje prvaka, a za Bekrića će ovo biti posebna utakmica. Na Grbavici je bio ljubimac "Manijaka", sa Željom osvojio sve što se može osvojiti. Ipak, sada razmišlja samo o uspjehu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno će to biti velika utakmica i veliki derbi. Željo igra sjajno i bit će to pravi test za nas, a za mene posebna utakmica sa puno emocija. Tu sam proveo mnogo godina, osvojio sve što se može osvojiti i dolazim na stadion koji mi je puno dao i na kojem obožavam da igram. Profesionalac sam i daću sve od sebe da moj klub dođe do pozitivnog rezultata", dodao je na kraju razgovora Bekrić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.