Roma želi Bremera

Monchi našao pojačanje u Brazilu?

E. Čaušević

Iako ova sezona još uvijek nije završena u Romi već lagano razmišljaju o narednoj sezoni i eventualnim pojačanjima.

Rimski klub sinoć je u prvoj polufinalnoj utakmici poražen sa 5:2 od Liverpoola, a jasno se vidjelo da najviše problema imaju u zadnjoj liniji. Italijanski mediji špekulišu da su u Romi svjesni toga, te da Monchi već radi na pojačanjima u defanzivi.

Navodno, sportski direktor Rome na radaru ima nekoliko fudbalera, a jedan od njih je i mladi brazilski defanzivac Gleison Bremer. Ovaj 21-godišnji štoper trenutno igra za Atletico Mineiro za koji je debitovao prije godinu dana.

Bremer s Atletico Mineirom trenutno ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali u Romi se nadaju da će ga uspjeti dovesti ovog ljeta. Rimski klub spreman je platiti najviše deset miliona eura, te još uvijek čekaju odgovor kluba iz Brazila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.