"Osramoćena" Roma uputila poruku navijaču Liverpoola u bolnici

Nakon sinoćnjih nemilih scena

"Osramoćena" Roma uputila poruku navijaču Liverpoola u bolnici

Sinoć je odigran fantastičan meč polufinala Lige prvaka na Anfieldu u kojem je domaći Liverpool sa 5:2 savladao Romu. Bio je je to praznik fudbala, ali scene pred utakmicu su bile potpuno drugačije.

Naime, pred susret na Anfieldu je došlo do sukoba nekolicine navijača dva kluba, a u pomenutim sukobima je bilo više povrijeđenih, dok je jedan navijač Liverpoola izboden.

Nesretnom simpatizeru Liverpoola je pomoć ukazana na licu mjesta prije nego što je u teškom stanju prebačen u obližnju bolnicu, a danas je stiglo i zvanično saopštenje iz Rome povodom nemilih scena.

"Roma izričito osuđuje odvratno ponašanje malog dijela gostujućih navijača koji su osramotili klub i većinu pristojnih navijača Rome na Anfieldu zbog toga što su učestvovali u tuči sa navijačima Liverpoola pred sinoćnju utakmicu", poručili su iz Rome, pa dodali:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovakvom ponašanju nije mjesto u fudbalu i klub sada blisko sarađuje sa Liverpoolom, UEFA-om i vlastima. Naše misli i molitve su okrenute prema povrijeđenom navijaču i njegovoj porodici".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi