Ferdinand: Di Francesco je kriv za rezultat

Bivši defanzivac Uniteda

Ferdinand: Di Francesco je kriv za rezultat

Nekadašnji defanzivac Manchester Uniteda Rio Ferdinand smatra da je trener Rome Eusebio Di Francesco glavni krivac za poraz njegovog tima na Anfieldu.

Podsjetimo, Roma je sinoć izgubila sa visokih 5:2 na Anfieldu u prvom meču polufinala Lige prvaka, a jutro nakon utakmice mnogi traže razloge katastrofalne igre Rimljana.

Jedan od njih je i Ferdinand koji smatra da je glavni krivac Di Francesco jer nije dobro postavio ekipu.

"Mislim da Romin trener treba da preuzme punu odgovornost za ovaj rezultat. Mislim da je danas iznevjerio svoje igrače, zbog načina na koji ih je postavio. Postavio je baš kako bi trebalo da izgube utakmicu. Način na koji su igrali, sa visoko postavljenom odbranom, protiv tima koji igra brz fudbal, nevjerovatno. Pitam se da li je uopšte gledao Liverpool ove sezone?", poručio je Ferdinand.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Di Francesco je odmah nakon utakmice rekao da će navijači gledati potpuno drugačiju Romu u revanšu, pa je možda i on uvidio greške o kojima Ferdinand priča.

Inače, revanš se igra veoma brzo, već za sedam dana u Rimu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi