Eusebio Di Francesco, od genijalca do diletanta

Sve greške trenera Rome protiv Liverpoola

Eusebio Di Francesco, od genijalca do diletanta

Kada je Aleksandar Kolarov lansirao prijektil koji je prohojao kroz ruke golmanu Cariusa, a lopta uzdrmala prečku, na trenutak je djelovalo da Roma ima neke šanse na Anfieldu.

Ipak, ispostavilo se da je tada krenuo crni Romin period što je trajao sve do 81. minute. Liverpool je počeo da melje i stao je na 5:0, iako je imao momentum da zabije još gol-dva.

Snaga njihovog napada bila je zapanjujuća za sve one koji su joj svjedočili, a da je Sadio Mane bio raspoloženiji i precizniji danas bi se već pričalo o katastrofi Rome kao onomad protiv Manchester Uniteda.

Čovjek trenutka Mohamed Salah postigao je dva gola do poluvremena i već tada je bilo jasno da je šef Eusebio Di Francesco napravio veliku pogrešku u izboru taktike i formacije.

Nakon što je otkrio kako je do pet ujutro razmišljao da promijjeni formaciju koja bi pomogla u realizaciji neviđenog comebacka protiv Barcelone, italijanski stručnjak i na Anfieldu se opredijelio za tu 3-4-2-1 formaciju

Međutim, očito je bilo da trojica nazad ne mogu napraviti istu stvar protiv Liverpoola kao što su protiv Barcelone - EDF ispao je prilično naivan.

S Kolarovom i Florenziom, koji su se više usredotočili na sredinu, a ne na formiranje zadnje linije s petoricom, Liverpoolu je ostalo ogroman prostor koji su Salah, Firmino i Mane obilato koristili.

Ironija je da je trener Vučice u ovom slučaju odustao od svoje 4-3-3 formacije koja bi protiv Kloppove mašinerije znatno bolje služila.

Di Francesco nije želio priznati tu svoju pogrešku nakon utakmice.

"Imali smo taj sistem u prvih 20 minuta, kada su dva tima bila izjednačena, tako da to nije bio problem. Problem je što smo gubili svaki duel, vrlo jeftino smo gubili lopte. Njihovi napadi bili su najopasniji po našoj izgubljenoj lopti. Gubitak svih ovih duela pokazao je da smo bili malo ispod Liverpoola u smislu tjelesnosti i ritma."

Iako je Romi jasno ispod Liverpoola u smislu kvalitete na bokovima, Di Fracescov potez je svejedno bio začuđujući.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dva gola u finišu nude Romi šansu da ponovi ono što je uradila protiv Barce, ali teško je očekivati da Liverpool ponovo Barcelonine greške.

Di Francesco je napomenuo u svojim komentarima da apsolutno vjeruje da njegova ekipa može ponoviti ono što je učinila protiv Blaugrane.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Sta pisete vise o ovome ko da je neki trener
3 9
Harisss
Za Romu sam. Ucinila je mnogo ove godine, i daleko vise nego sto su sami ocekivali ali Liverpul je jaci tu dileme nema. Dao Bog da se prevarim.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi