Andres Iniesta je najtrofejniji španski fudbaler svih vremena

Suze u najavi

Iniesta sutra najavio oproštajnu konferenciju: "Da se drugačije zove osvojio bi dvije Zlatne lopte" · Udarna vijest

Andres Iniesta najavio je za sutra konferenciju za novinare, a prema svemu sudeći jedini razlog je najava oproštaja od dresa Barcelone!

U karijeri je Iniesta osvojio svako natjecanje u kojem je sudjelovao. S Barcelonom je osvojio osam naslova prvaka, šest španjolskih kupova, sedam superkupova, četiri Lige prvaka, tri evropska superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva.

Sa španskom reprezentacijom bio je dvaput evropski prvak, a 2010. godine osvojio je i Svjetsko prvenstvo. No, Andres Iniesta (33), jedan od najboljih nogometaša svoje generacije i jedan od najboljih veznjaka svih vremena, nikad nije dobio Zlatnu loptu, a sigurno više neće jer prema nagovještajima odlazi u Kinu.

Iniesta je u karijeri osvojio 34 trofeja, najviše u povijesti svih španjolskih nogometaša, a da je nepravedno zapostavljen po pitanju Zlatne lopte smatra i njegov dugogodišnji reprezentativni kolega i rival iz Reala Sergio Ramos.

"Da se Andres zvao Andresinho, siguran sam da bi osvojio barem dvije Zlatne lopte", rekao je danas Ramos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iniesta je dvaput ušao među tri najbolja igrača u izboru za Zlatnu loptu, a svi su očekivali da će je i osvojiti 2010. godine nakon što je zabio gol za naslov svjetskog prvaka. No, nagradu je osvojio Messi.

Nadamo se da suze sutra neće preplaviti svlačionicu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.