Dijete Reala preko Chelseaja do Barcelone
Foto: EPA

Katalonci žele Alonsa

Dijete Reala preko Chelseaja do Barcelone

M. Šljivak

Madridski Real poznat je kao tim koji u posljednjih 20-ak godina ne daje previše pažnje igračima iz omladinskog pogona.

Tek poneki izdanak škole Kraljeva dobije šansu u prvom timu, a većina ih završi u ostalim timovima iz La Lige ili se raspu širom Evrope.

Jedan od onih koji nikada nije dobio pravu šansu na Santiago Bernabeu je Marcos Alonso čiji je put bio pun prepreka koje je uspiješno savladao.

Nakon odlaska iz Reala igrao je za Bolton, Fiorentinu i Sunderland i na kraju se uspio izboriti za transfer u Chelsea 2016. godine.

Pokazao se kao idealno pojačanje za tim sa Stamford Bridgea. Postao je jedan od najefikasniji defanzivaca u Evropi, a već ovog ljeta bi ponovo mogao promijeniti klub.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interes za njegovim uslugama pokazuje Barcelona. Navodno, oni će pokušati da angažuju 27-godišnjeg fudbalera ovog ljeta i poslaće ponudu na adresu londonskog kluba.

Tako bi dijete madridskog tima moglo završiti u Barceloni što je bio zaista rijedak slučaj u prošlosti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi