Ništa od Edersonovog gola

Golman Cityja imao neobičan prijedlog za Pepa, ali Guardiola je to odbio

Edmir Škorić

Manchester City je već osvojio naslov prvaka Engleske i neće imati previše ambicija u preostalih nekoliko kola.

City je imao zaista dobru sezonu u Premier ligi, a uz to je osvojio i Liga kup, mada se u Ligi prvaka nije proslavio, pošto je ispao od Liverpoola u četvrtfinalu.

Ostatak prvenstva bit će formalno odrađen za City, mada Pep Guardiola ističe kako će njegovi igrači i u tim utakmicama tražiti pobjede.

A golman Ederson, koji je iskoristio lošu formu Claudija Brava pa postoa prvi čuvar mreže na Etihadu, želi da do kraja sezone postigne i jedan pogodak.

"Volio bih da postignem gol do kraja sezone. Dobro izvodim penale i ako em Pep Guardiola odabere da izvedem sljedeći penal, bio bih sretan", rekao je Ederson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, na njegovo razočarenje od toga nema ništa, pošto je brzo stigao Pepov odgovor.

"Iz poštovanja prema protivniku, neću dozvoliti Edersonu da izvede penal ukoliko do njega dođe".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.