Pretposljednje kolo prvenstva Holandije

Gol Memiševića za Groningen, Twente ispao iz lige

Midhat Šljivak

Ekipa Twentea bila je šampion Holandije prije osam godina, a od naredne sezone ovaj tim igraće u nižem rangu takmičenja.

Katastrofalnu sezonu iza sebe ima ovaj tim i današnjim porazom od Vitessea od 5:0 izgubili su sve šanse u borbi za opstanak pred posljednje kolo koje se igra narednog vikenda.

U kvalifikacije za opstanak u ligi će igrati Sparta iz Rotterdama i Roda, ranije je naslov najbolje ekipe u ligi proslavio PSV, a danas je Ajax pobjedom nad direktnim konkurentom AZ Alkmaarom od 3:0 osigurao drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Prošlogodišnji prvak Feyenoord je jako lošu sezonu spasio velikom serijom pobjeda i na kraju je uspio da osvoji četvrto mjesto.

Groningen našeg Samira Memiševića danas je na svom terenu deklasirao Exceslior sa 4:0, a sjajan gol u ovom duelu postigao je bh. fudbaler za 2:0 u nadoknadi prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.