Memišević nagovijestio gdje će nastaviti karijeru

Odlazi iz holandskog Groningena

Memišević nagovijestio gdje će nastaviti karijeru

Fudbalski reprezentativac naše zemlje Samir Memišević u razgovoru za holandske medije otkrio je kako bi karijeru mogao nastaviti graditi u Bundesligi.

Memišević je igrama u Groningenu prometnuo u jednog od najboljih odbrambenih fudbalera u Erediviziji, a sjajni nastupi su, uostalom, rezultirali i interesom nekoliko klubova iz Njemačke. Da je transfer izvjestan potvrdio je i sam Memišević.

"Iskreno, želio bih napraviti korak naprijed. Sa Groningenom nisam dogovorio produženje saradnje, oni me žele prodati na vrijeme, jer su uložili u mene. Zbog toga je vrlo izvjesno da odlazim na kraju sezone", kazao je Memišević, pa dodao:

"Gdje dalje? Mislim da neću ostati u Holandiji. Vjerovatno odlazim u Njemačku. Mogu samo toliko reći."

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U holandskom šampionatu Memišević nastupa od ljeta 2016. godine, a kroz karijeru je, podsjećamo, još nastupao za Radnik, Slobodu, Slaven iz Živinica, te srbijanske klubove Bežaniju i Teleoptik.

Dosad je upisao dva nastupa u dresu "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi