Joco Stokić za SportSport.ba

"Za fudbal u BiH bi bilo loše da Sloga ne izbori Premijer ligu"

Samir Mlaćo

Sloga je u Visokom protiv Bosne došla do tri veoma važna boda (1:0). Tim iz Simin Hana tako je ostao na liderskoj poziciji sa tri boda prednosti u odnosu na Olimpik koji je također slavio u ovom kolu, a junak Sloge ponovo je bio iskusni Joco Stokić.

Stokić je sjajnim udarcem uspio iznenaditi golmana Bosne i na kraju donijeti svom timu tri boda.

"Bila je to jako važna pobjeda za nas, a znali smo i prije meča da nas u Visokom očekuje najteže gostovanje i da ćemo morati dobro namučiti za tri boda. Odigrali smo mudro i strpljivo, malo smo imali i sreće na kraju, ali smo sasvim zasluženo slavili", kazao je Stokić za SportSport.ba.

Stokić je u Prvoj ligi Federacije postigao ove sezone osam pogodaka, a zanimljivo da je bio junak i u prošlom kolu protiv Travnika (1:0).

"Slagao bih ako kažem kako ne prija što sam postigao pobjedonosni gol u Visokom, ali je to svakako zasluga svih u klubu podjednako".

U Simin Hanu vjeruju u osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu BiH. Stokić je dao zanimljiv komentar na ovu temu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče titule, mislim da ćemo je na kraju osvojiti. Zaslužili smo je svakako, klub na svim nivoima najozbiljniji u ligi i mislim da bi bilo loše za fudbal u Bosni i Hercegovini da Sloga ne izbori plasman u Premijer ligu", jasan je bio na kraju razgovora 31-godišnji napadač.

Stokić je u dosadašnjoj karijeri nosio i dres Modriče, Zvijezde Gradačac, Borca, Jeju Uniteda, Željezničara, Radnika, Kecskemetija, Al-Jahre, a u Simin Han je stigao iz zeničkog Čelika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.